Ny i Norge

Alle som er bosatt i Norge har rett til å få lånekort på biblioteket. Det er gratis å få lånekort. Ta alltid med lånekortet når du kommer for å låne. Lånekort får du ved å møte opp på biblioteket.

  • Personer over 15 år må vise gyldig legitimasjon med bilde og personnummer. Venter du på behandling av søknad om opphold kan du få et lokalt lånekort ved å framvise ditt DUF-nr.
  • Lånekortet er personlig, og må ikke lånes bort til andre.
  • Lånekortets eier er ansvarlig for det som lånes på kortet.
  • Alle nye lånere må sette seg inn i lånereglene slik at disse blir overholdt
  • Voksne lånere får et nasjonalt lånekort som kan benyttes også i andre bibliotek i Norge. Hvis du allerede har dette lånekortet (fra et annet bibliotek) kan du bruke det. Dette gjelder deg som har fått opphold, og som har fått et norsk personnummer.
  • Lånekort til barn
    Barn må ha begynt på skolen for å få eget kort, og alle under 15 år må ha med underskrift fra en av sine foresatte. Foresatte er ansvarlige for det barn låner, og må registrere egen adresse samt evnt. eget mobilnummer eller e-post som kontaktinformasjon. Foresatte har ansvar for å veilede barna slik at de lærer å overholde lånefristene og behandle bibliotekets materiale pent.

Hva kan biblioteket hjelpe deg med?
Vi kan skaffe bøker til barn og voksne på ditt språk.
Vi har lettleste bøker på norsk, og noen kan du høre på samtidig ved hjelp av lydbok
Du kan hjelpe barnet ditt til å ta vare på morsmålet ved å lese barnebøker
Du kan bruke publikums-pc om du skal sjekke noe på nett.
Hvis du vil fordype deg i norsk, eller tar annen utdanning, kan vi skaffe deg studielitteratur.

Biblioteket er en gratis møteplass for alle. Kom innom om du vil slappe av og prate med andre.

Det flerspråklige bibliotek
Det flerspråklige bibliotek skal være det selvsagte stedet å oppsøke for å skaffe morsmålslitteratur til språklige minoriteter i Norge. Privatpersoner har tilgang til hele det flerspråklige bibliotekets samlinger via sitt lokale bibliotek. Med nasjonalt lånekort kan du selv bestille bestemte titler gjennom vårt websøk og få det sendt til ditt bibliotek.  Biblioteket kan også bestille bestemte titler til deg eller bokpakker på språk du er interessert i.

Translate »